Rezervari la: 0040-(0)268-413.529
0040-(0)748-013.598
Str. Petofi Sandor, nr. 27, Brasov, Vizionati pe harta

Hotel Kolping Brașov – Proiect Pilot pentru a deveni hotel cu consum aproape zero energie!

Proiectul NeZEH a fost lansat in anul 2013 de catre un consorțiu de organizații si instituții europene preocupate de viitorul generațiilor următoare, în lipsa unor măsuri aplicabile in cel mai scurt timp. Astfel, hotelul Kolping alături de alte două hoteluri din România a deschis lista unităților de cazare ce și-au asumat angajamentul de a deveni Hotel cu consum aproape Zero Energie ( Nearly Zero Energy Hotels ) și să se alinieze celor 16 unități din Croația, Grecia, Franța, Spania, Italia și Suedia.

Două hoteluri din municipiul Brașov și un hotel din Balvanyos au devenit printr-un program cu finanţare europeană deschizătoare de drumuri în ceea ce privește implementarea conceptului de clădiri cu consum aproape zero energie în România.

În cadrul hotelurilor pilot s-au realizat audituri energetice, fiecare audit a propus măsuri de eficiență energetică și introducerea energiei regenerabile. Ulterior, s-au realizat studii de fezabilitate care au inclus rata rentabilității pentru scenarii alternative, oferind sprijin hotelierilor pentru a înainta spre atingerea obiectivelor neZEH.

Fiecare plan major de renovare include atât măsuri de eficiență energetică, cât și de integrare a energiei regenerabile, precum și acțiuni pentru a determina schimbări de atitudine atât în cazul managementului și angajaților acestor hoteluri, cât și în cazul oaspeților găzduiți de hoteluri.

Pentru realizarea unei eficiențe energetice au fost luate unele măsuri precum montarea unor panouri solare pentru a produce apa caldă menajeră, anveloparea clădirii, montarea unor robinete cu două trepte de putere, pentru evitarea consumului excesiv de apă, dar și sisteme pentru decuplarea de la energia electrică, atunci când camera nu este ocupată, înlocuire surselor de iluminat clasice cu cele de tip LED, montarea unor centrale termice în condensație etc.

Au fost reduse emisiile de CO2 cu 60,4%, consumul de energie electrică cu 40% și consumul de energie termică cu 35%.În următorii doi ani vor fi investiți circa 40.000 Euro pentru sporirea eficienței energetice.

În luna martie la Bruxelles a fost evidențiat acest program printr-un eveniment organizat în clădirea Parlamentului European, sub patronajul d-nei Maria Grapini, europarlamentar din România, la care au participant reprezentanți ai instituțiilor europene, echipa NeZeH și reprezentanții hotelurilor respective. Din partea hotelului Kolping a participat Irina Vasiu-Eriș, organizator de evenimente.

Se dorește extinderea acestui program pentru hotelurile mici și mijlocii.

 

Faceți o rezervare

Trimiteti un mesaj cu tipul de camera dorit, data de sosire, numarul de nopti pe care doriti sa il rezervati si va vom contacta imediat.

Contactați-ne DIRECT:

Str. Petofi Sandor, nr. 27, 500107
Brasov, Romania
+40 (0)748-013.598
+40 (0)268-413.529